Heikki Kaijala

Nimi: Heikki Kaijala  / IG  @hesba_
Ikä: 36v
Milloin aloitit kelkkailun: Ekan kerran taisin ajaa isän Cheetahilla neljä vuotiaana tankin päältä kun penkiltä ei kädet yltäny sarviin. Ensimmäisen oman kelkan hankin vuonna 2003 ja sillä tiellä ollaan yhä.
Mieluisin ajotyyli:  Freeride on ollut sydämen asia likimain kelkkailun aloituksesta asti. Omimmillaan olen tiheissä kuusikko rinteissä. Hyppyjäkin jonkun verran takana mistä muistoina hivenen vammoja joten nykyään enää vähemmän repertuaarissa ne, mutta sopivan paikan löytyessä vieläkin sukset ja tela irtoaa telluksen pinnasta yhtäaikaa.
Paikkakunta: Oulu


Mikä kelkkailussa on parasta?
Mulle tärkeintä kelkkailussa on vapauden tunne ja kaverit. Ei parempaa tapaa nollata viikon työt kuin lähteä hyvällä porukalla keskelle korpea nauttiin talven antimista.

Mikä on hienoin/paras paikka kelkkailla?
Tämä onkin paha kun hienoja paikkoja on niin paljon. Mutta keskitalvella pohjois-Ruotsin kuusikkotunturit reilun metrin puuterin kera ja keväällä sitten legendaarinen Riksgränsen maisemineen on ihan parasta.

Mitä ominaisuuksia ajovarusteissa sinusta pitää olla?
Minusta veden ja tuulenpitävyys on ihan ykkösasia läpikauden kun puuterilumessa temmeltää. Hyvä rento istuvuus on tärkeä kun on aktiivinen ajotyyli mikä tarkoittaa paljon liikettä kelkan päällä. Materiaalien kestävyys, ettei tarvitse joka hetki olla uusimassa varusteita.

Miksi tykkäät Jethwearin varusteista?
Yllämainitut syyt puoltaa ajoa Jethwearilla, kamppeet pitää tuulen ja veden ulkona ensimmäisen kauden jälkeenkin ja pohjoismaiset itsekin alalla olevat suunnittelijat osaavat tehdä hyvin istuvat leikkaukset ja saavat varusteista käytännölisiä, sekä siistejä!

Valitse yksi Jethwearin varuste mitä käytät ja kerro lyhyesti parhaat 
puolet: Hmmm, tähän menee Team Series mallilinja kokonaisuudessaan. Hyvä tuulen ja veden pitävyys, rento istuvuus, hienot mutta ei ylitseampuvat kuosit. Haalareista pidän erityisesti keskitalvella kun ei tarvitse huolehtia pääseekö lunta puvun sisälle.  

Terveiset lajia aloittaville:
Rohkeasti vain kokeilemaan kelkkailua monessa eri muodossa niin löytyy se oma juttu. Uskalla kysyä vinkkejä jo pitempään lajia harrastaneilta. Nauti siitä mitä teet!

Jätä kommenttisi

Nimi .
.
Viesti .

Viestisi tarkistetaan ennen sen julkaisua